Főoldal Újdonságok Fórum
Liturgikus naptár
Vasárnapi gondolatok
Hétköznapi gondolatok
Szentek ünnepei
Irattár

dolgozoszoba[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
DOLGOZÓSZOBA

Nagyböjti idő, Nagyszerda

Isten terveiben a gonosz tett arra szolgált, hogy elvezesse Krisztust Kínszenvedéséhez. Krisztus szenvedése még az emberinek és isteninek ebben a kereszteződésében is kimondhatatlan misztérium marad. Többet ér, ha Isten, az Úr megsegít, ezért nem vallok szégyent. Imában szemléljük, mintha emberi logikával fontolgatjuk. Figyelmeztetés is ez mindnyájunk számára, hiszen valamilyen módon mindegyikünkben ott rejtőzik egy áruló. De Krisztus szívében végtelen szeretet rejlik, és ez eltöröl minden megvallott és megsiratott vétket

Aki Istent akarja szolgálni, még üldözések közepette is belévetett hittel él. Nem nagyobb a tanítvány mesterénél, a szolga uránál. Jézus tudta, mit jelent, amikor egy barát elárulja azt, akinek mindent köszönhet. A látszólagos kudarc nem törte össze. Erősségét Atyjában látta.

 

Iz 50,4-9a; Zs 68,8-34; Mt 26,14-25
Az Úr megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban
Isten terveiben a gonosz tett arra szolgált, hogy elvezesse Krisztust
kínszenvedéséhez. Krisztus szenvedése még az emberinek és isteninek
ebben a keresztezo"désében is kimondhatatlan misztérium marad. Többet
ér, ha Isten, az Úr megsegít, ezért nem vallok szégyent. Jobb, ha imában
szemléljük, mintha emberi logikával fontolgatjuk. Figyelmeztetés is ez
mindnyájunk számára, hiszen valamilyen módon mindegyikünkben ott
rejto"zik egy áruló. De Krisztus szívében végtelen szeretet rejlik, és
ez eltöröl minden megvallott és megsiratott vétket.

 

Nagy különbség van Júdás pénzért vállalt áruló tette és Péter félelemből háromszor is kimondott tagadó szavai között. Az egyikből nincs felemelkedés, a másik az evangélium egyik legszebb szeretet-vallomását eredményezi a feltámadás után. A különbség a két apostol Jézushoz való kapcsolatából fakad. De mi köt engem Jézushoz? Milyen a kapcsolatom vele nekem, aki ma aggódva kérdezem: csak nem én vagyok az, aki elárulja az Urat? A kevély magabiztosság nem ment meg és nem szünteti meg a bennünk lévő gyengeséget. Nem szabad tökéletesnek és szilárdan állónak tartani magunkat, hanem ismernünk kell hibáinkat és gyarlóságainkat. A felemelkedés feltétele a helyes önismeret és bűnbánat. (Adoremusz 2005)


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség