Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Pénzverés (Szilvarérum / Gazdagság)
Bekerült: 2005.08.26. 10:22
Megnyitva: 1375. alkalommal

Pénzverés
Mester Ildikó

Hát, ha azt mondják „Istenverés”, én akkor azt mondom, „pénzverés átka” szállt reám!
Nem tudok a milliárdjaimtól megszabadulni! Bármennyit is költök, egyre több fiadzik feneketlen pénztálcámban! Mindezt csodatévő Pénzapónak köszönhetem, amikor is sírdogáló kis unokájára leltem a sötét éjszakában. Fillérke eltévedt, valaki elhagyta, kis híján ráléptem. Fölemeltem és kérésére Pénzapó kunyhójába vittem. Mindketten örültek. Agg Pénzapó csak ennyit mondott:
-Nem tudom ki vagy, honnan jöttél, hogyan kerültél ide, de mától kezdve gazdag leszel – minél többet költesz, annál több fiadzik helyébe!
Pénzverésem reám szállt, milliárdjaim csak nőttek, nőttek, Dunát rekeszthettem volna velük! Gondoltam megszabadulok, hiszen nincs olyan sok pénz, amit ne lehetne elkölteni! Minden szegénynek adtam, jóllakattam, lakást kaptak, dolgozhattak, mulatott az egész ország apraja-nagyja!
Nagybendőjű erszényem továbbra is ontotta ki magából a milliókat! Gondoltam elhagyom, elveszejtem és akkor már nem lesz több gondom. De nem így történt. Erszényemet elhagytam, helyette zsebeim telve ropogós pénzzel! Hát már sosem lesz vége?! Hiába minden, ahová érek ott pénz fakad? Azt hittem, ennyi pénzzel boldoggá tehetem az embereket, a hazámban élőket! De tévedtem. Szívükben: butaság, gőg, irigység, gonoszság, rosszindulat, kapzsiság támadt – hiába rá kellett jönnöm, a gazdagság nem boldogítja, inkább bolondítja honfitársaimat! Ki megteszi a pénzt Istenének, Isten büntetése a vége!
No, Pénzapó! Jó kibabráltál velem. Pénzverésed nem ér véget, véget vetek életemnek, s rögvest belevetem magam a Dunába.
Fölébredek, körbe nézek – boldogan nyugtázom, mindez csak álom – ismét szegény vagyok, ismét szegény az ország, szertefoszlott az álmodott gazdagság!
Szegény vagyok, de lelkem tiszta – gazdagságom Isten határtalan ajándéka…

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség