Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Ignáci szikrák (Szilvarérum / Szenvedés)
Bekerült: 2008.03.27. 10:01
Megnyitva: 2051. alkalommal

1. Egy fa sem alkalmasabb az isteni szeretet lángralobbantására, mint a szent kereszt fája.
2. Ha Isten megengedi, hogy sokat szenvedj, azt annak jeléül vedd, hogy nagy szentté akar tenni.
3. Kérd Istentől azt a kegyelmet, hogy sokat szenvedj, mert akinek ezt megadja, annak sokat adott: ebben az egyben legtöbb jótéteménye bennfoglaltatik.
4. A mi szerető Atyánk és bölcs orvosunk gondviselése azokat tisztítja e világban leginkább, akiket legjobban szeret és akiket ez élet után leggyorsabban akar bevezetni az örök boldogságba. 5. Vidáman haladjunk előre és legyünk bizonyosak a felől, hogy bármilyen keresztet kell is hordoznunk, nem Krisztus nélkül hordozzuk, és mindig velünk lesz az ő segítsége, mely hatalmasabb minden ellenségünk összeesküvésénél.
6. Az emberi szerencse és Krisztus keresztje közt az a különbség, hogy az, miután megízleltük, undort kelt, emezt pedig, annál jobban szomjazzuk, minél többet iszunk belőle.
7. Ami engem illet, őszintén és nyíltan mondhatom, nincs annyi kötelék, lánc vagy kaloda egész Salamancában, hogy még többre ne vágyódnám az én Uram Jézusom szeretetéből. (A salamancai börtönben Mendoza Ferencnek, a későbbi bíborosnak.)
8. Még ha Isten dicsősége szempontjából teljesen egyforma volna is, mégis csupán azért, hogy Krisztust jobban kövessük, inkább kellene választanunk ővele a szegénységet, megvetést és a tudatlanság látszatát, mint a gazdagságot, tiszteletet és a tudományosság hírnevét.
9. Semmi kívánatosabb, vagy kellemesebb dolog nem történhetik, mintha Krisztusért és az emberek üdvéért meghalhatok.
10. Minden mézben, melyet a világ összes virágairól összeszedhetünk, nincs annyi édesség, mint a mi Urunk Jézus Krisztus epéjében és ecetjében.

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség