Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

A győzelem titka (Szilvarérum / Győzelem)
Bekerült: 2003.09.18. 16:24
Megnyitva: 1886. alkalommal


A győzelem titka az Istennel való bensőséges kapcsolat.
Ez a forrása minden külső belső erőnek.

Ha elfelejtenek, vagy elhanyagolnak, ha tudatosan mellőznek és te mindezt alázattal vállalod és Uradnak hálát adsz minden sértésért és megaláztatásért, akkor ez: GYŐZELEM.

Ha a jót, amit teszel vagy tenni, akarsz, mások kigúnyolják, ha vágyaid meghiúsulnak, ha a többiek pont azt teszik, ami neked nem tetszik, ha tanácsodat semmibe veszik, nézetedet nevetségessé teszik s te minden zúgolódás nélkül, türelemmel, szeretettel elfogadsz, akkor ez: GYŐZELEM.

Ha minden ételt elfogadsz, ezért mindig hálás vagy, ha minden ruházattal, életkörülménnyel, magányossággal mindennel, ahogyan az Úr vezet megelégedett vagy, akkor ez: GYŐZELEM.

Ha mások ingerültségét, rosszkedvét, panaszkodását minden rendszertelenségét, pontatlanságát, amelyekről te nem tehetsz, elviselsz, bár azokat nem helyesled, akkor ez: GYŐZELEM.

Ha a körülötted lévők különbségét, lelki érzéketlenségét, saját hibájuk iránti vakságát elnézed, ha másoktól mindenféle mellőzést elszenvedsz és mindezt elviseled úgy, mint azt Jézus Krisztus elviselte, akkor ez: GYŐZELEM.

Ha sohasem célod kiemelni a beszélgetésben saját személyedet, vagy munkádat, ha nem vágyol mások ajánlására, dicséretére, ha szeretsz ismeretlen maradni, hogy Krisztusban elrejtett életed legyen, akkor ez a: GYŐZELEM.

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_Gyzelem.rtf (3 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség