Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Egy kislepke (Szilvarérum / Gondviselés)
Bekerült: 2003.09.22. 15:18
Megnyitva: 1928. alkalommal

Szédületes iramban rohan a prairieken az amerikai Pacificvonat…. Sötét csillagtalan éjszaka…. Nyugodtan alszik a sok utas…..Csak a mozdonyvezető kémlel előre a sötét éjben…..Egyszerre …..mintha valami fehér alak libbenne a száguldó vonat fénycsóvája elé, s mintha integetne a vezetőnek:
- Állj meg!!! Állj meg!
A vezetőn végigfut a hideg, de a kísértet eltűnik és rohan előre a dübörgő vonat.
Kisvártatva megint itt a kísértet….Fehérlepedős karjával ijesztően hadonászik:
- Állj meg!!! Állj meg!!
A mozdonyvezető elveszti idegzetét, ész nélkül kap a fékhez, lecsapja…. csikorgás, zörgés, vagonok csattogása, csomagok zuhanása, álmukból felriadt, ijedt utasok sikoltozása. Mindenki rohan kifelé.
- Mi az????
- Mi történt????!
Mi történt? Pár méterrel odébb a pálya hatalmas hídon vezetett át de a hidat éjjel elsodorta a hirtelen megáradt folyó. A tajtékozó hullámok szélén, néhány méterre a parttól., ott áll a prüszkölő, gőzölgő mozdony…
És a kísértet? Amelyik megmentette a száz meg száz embert a folyóba zuhanástól? Hát egy kis lepke szorult a mozdonylámpa üvege alá és amint szárnyaival ott vergődött, csapkodott, árnyéka a rávetődő lámpafényben, mint valami kísértet ugrándozott a rohanó vonat előtt – s megállította a vonatot. Remegő szárnyai integető karoknak látszottak.

Valaki imádkozni kezd, könnyek peregnek a szeméből, s imádsága a hála szárnyain száll az ég felé. Példáját követik a többiek. Megismerik az Isten útját, amelynek csak egy parányi molypihe szárnyait kell megmozdítani, hogy megmentse azokat, akiket megmenteni akar.

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_gondvisels.rtf (5 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség