Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Példabeszédek a bűnbánatról: A bűn leprája (Szentségek / 4. Bűnbocsánat)
Bekerült: 2004.03.13. 11:33
Megnyitva: 2559. alkalommal

Jézus az áldozati bárányokról beszélget az ôt kérdezô pásztorokkal. Idézi Dávid 51. zsoltárát (18-19): ,,Ha áldozatot kívántál volna, felajánlottam volna neked. De neked nem tetszenek az égô áldozatok. A töredelmes szív (és én hozzáteszem: az engedelmes és a szeretô szív, mert nemcsak engesztelô áldozatot lehet bemutatni, hanem dicsérô, örvendezô és szeretet-áldozatot is) az áldozat Istennek. A bűnbánó és alázatos szívet, te, Isten, nem veted meg.''
Nem, Atyátok nem veti meg a szívet még akkor sem, ha vétkezett, feltéve, hogy megbánta. És akkor, hogyan fogadja a tiszta és igaz szív áldozatát, aki szereti Ôt? Ez számára a legtetszôbb áldozat. Az emberi akarat mindennapos áldozata az isteni akaratnak, aki megmutatkozik a Törvényben, a sugallatokban, a mindennapos eseményekben. És így nem a test leprája a legszégyenletesebb betegség, amely kizár az emberek közül és az ima helyérôl. Hanem a bűn leprája a legszégyenletesebb. Igaz, hogy azt az emberek sokszor nem veszik tudomásul. De az emberek számára éltek, vagy az Úr számára? Mindennek itt van a végcélja, vagy folytatódik a másik életben? Ti tudjátok. Akkor legyetek szentek, hogy ne legyetek leprásak Isten szemében, aki látja az emberek szívét! Ôrizzétek meg magatokat a világ szellemétôl, hogy örökké élhessetek!

-- És ha valaki súlyosan vétkezett?
-- Ne kövesse Káint, ne kövesse Ádámot és Évát! Hanem fusson Isten lábához igazi bűnbánattal, és kérje irgalmát. A beteg, a megsebesült az orvoshoz megy, hogy meggyógyuljon. A bűnös Istenhez megy, hogy elnyerje bocsánatát. (P 9,354-355)


(7-1491)

(Valtorta Mária: Jézus és a bűnbánók részlet)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség