Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

Elmélkedés (Segédanyagok / Adventre, karácsonyra)
Bekerült: 2003.06.04. 09:23
Megnyitva: 5006. alkalommal

Készülünk.

Először is egy szent, kedves ünnepre, a kegyelmek, az ajándékok ünnepére, a szent karácsonyra. Átéljük az advent vágyait, izgalmait, reményeit, hogy a karácsonynak kegyeletes, gyertyafényes, fenyőillatos ünnepén a kis Jézust örvendezve fogadhassuk. Kivált három gyakorlatra lesz gondunk:

a) penitenciára, hogy tiszta legyen a szívünk;
b) összeszedettségre, hogy valamint a természet, most magába vonul s készül az új tavaszra: mi is magunkba térve jobban lássunk s erősebben akarjunk;
c) a természetfölötti élet vágyainak ébresztésére: harmatozzatok égi magasok..Isten, én Istenem, hozzád ébredek...nem felejtlek. (Prohászka Ottokár)

-.-.-

Isten be akar lépni a családodba, be akar lépni az életedbe. Ezért az ajtód előtt áll és kopogtat. Nem erőszakoskodik; várakozik ajtónyitásodra, hívő, befogadó szeretetedre. Az a feladatod, hogy gyertyát gyújtsál, az Istenre várás fényét helyezd ablakába és ezzel is jelezzed: Kész az én szívem, Istenem, fogadásodra. Jöjj, Uram Jézus, szent jelenléteddel segíts széppé, boldoggá tenni a magam és mások életét! (György Attila)

-.-.-

Adventben vízbe tesszük a kökényágakat s azok kivirágoznak, s az ember örül neki, örül az élet titkának s a szépség kibontakozásának. Nemde ilyen ág legyen a lelkünk, mely az adventi vágytól új életre virágzik ki s szeretetét s odaadását szépségében, a szív tisztaságában leheli Üdvözítője felé. (Prohászka Ottokár)

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_elmelkedesek.doc (21 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség