Főoldal Újdonságok Fórum
Kateketikai ötletek
Áldások, imádságok
Szentségek
Szilvarérum
Színdarabok
Humor
Énekek
Katekézisek
Versek
Előadások
Hittanóra - vázlat, ötletek
Történetek
Segédanyagok
Technikai segítség

Szertartáskönyvek

hittanterem[kukac]plebania.net
Levél a szobafelelősnek

 
HITTANTEREM

A sivatagi atyák bölcs humora (Humor)
Bekerült: 2004.07.12. 14:57
Megnyitva: 11011. alkalommal

Cirill barát egyik mondása: - Isten olyan, mint a pillangó. Minél inkább szeretnétek megfogni, annál jobban szökik tőletek. Ha hűségesen szolgáljátok és türelemmel vártok rá, akkor pedig egyszerűen az orrotokra telepszik.

Mihály atya találós kérdést tett fel újoncainak: - Melyik parancsolatnak engedelmeskednénk, ha védelmébe kelnék egy szamárnak, amelyet gazdája ütlegel? - Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!

Samuel atya útközben egy sokgyermekes édesapával találkozott. Hallotta, hogy a feleség ismét szült, azt azonban nem tudta, hogy hármas ikreket hozott a világra. - Örülj és örvendezz! - biztatta az édesapát. Hallom, hogy az Úr megint rád mosolygott! Mire a férfia: - Ezúttal nem mosolygott, hanem teljes szívéből nevetett!

A sivatagi szerzetesek általában sokáig éltek. Eleutheriosz atya azonban a századik esztendeje után egyre feledékenyebb lett. Egy alkalommal eltévedt Damaszkusz kis utcáin. - Barátom - szólított meg egy járókelőt - , meg tudnád mondani, hol van Eleutheriosz atya? - Hét nem te vagy Eleutheriosz atya? - De igen, csak azt nem tudom, hol vagyok.

Daniel atyát a bűnösök iránti irgalmáról és könyörületességéről ismerték. Az egyik látogatása alkalmával a beteg nagyon hallgatag volt. - Én nem beszéllek rá, hogy meggyónj - mondta neki. Nem akarom, hogy félelemből téves döntést hozz. Inkább aludj rá egyet. Ha holnap még fölébredsz, hivass!

Egy szerzetes így panaszkodott a társának: - Szörnyű dolog történt velem! Azt álmodtam, hogy az újoncoknak prédikálok! - Mi ebben a szörnyű? - Az, hogy amikor felébredtem, akkor láttam, hogy valóban az újoncoknak prédikálok!

Kallixtusz atya Szmirnába igyekezve eltévedt a pusztában. Nagyon megörült, amikor a pusztában összetalálkozott egy vándorral. - Bocsáss meg testvér - szólította meg - meg tudnád mondani, hogyan jutok el Szmirnába? - Azt minden szamár tudja - válaszolta szemtelenül a vándor. - Éppen azért kérdeztem tőled..

"Ezzel zárom soraimat - írta Dániel atya a társának - mert úgy fázik a lábam, hogy nem tudom kezemben tartani a tollat."

Egy templom küszöbén állt egy ravasz koldus. - Nem szégyelled magad? - fedte meg egy alkalommal a szerzetes. Egy hónappal ezelőtt vak voltál, most meg csonka? - Ne mérgelődj atya, hanem inkább örvendezz! Visszanyertem a látásomat, s ez úgy meghatott, hogy leesett a karom.

Egy tréfás kedvű szerzetes megkérdezte társát: - Szerinted mit csinál Noé az özönvíz negyven napja alatt? Gondolom szívesen horgászott volna, de csak két gilisztája volt...

Letöltehető fájl(ok):
Letöltés 0_R.Kern2.doc (42 kb)

Ajánld ismerősödnek is!


Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net
Probléma esetén: segítség